Nieuws

Nieuw bezoekadres

Het streekarchief blijft op zijn vertrouwde plek, maar het grote plein waar het aan ligt krijgt een nieuwe naam: Sint Martinusplein. Het Streekarchief krijgt aan dat plein nummer 16. Het plein is genoemd naar de rooms-katholieke kerk die hier staat. En ook naar de voorganger uit 1903 op dezelfde plek en de voorganger daarvan uit 1848 op dit plein en de schuilkerk van daarvoor die ook aan dit plein was.

 

 

 

Krant Homoet op onze site, juli 2014

Het lokale weekblad voor Hattem, De Homoet, verschenen tussen 1922 - 1943 en 1950 - 2002 is gescand en op onze site volledig doorzoekbaar op elk woord. Klik op Zoeken en vink Kranten aan.

Tip:

De zoekresultaten komen ter wille van de snelheid eerst ongesorteerd. U kunt ze sorteren, daarvoor staat een keuzeknop midden boven de lijst met resultaten. Daarna nog wel even op de knop met de twee ronde pijltjes klikken.

Hoe zag je verre voorvader er uit?

Met een beetje geluk kan je signalementen terugvinden van je voorvaders (niet -moeders) uit de negentiende eeuw. Die bevinden zich in de bijlagen bij de huwelijksakten. Let op! Er is al veel op internet te vinden, maar de huwelijksbijlagen meestal nog niet! Daarvoor moet je dus nog wel naar het archief gaan. Hoe dat zit met die signalementen? Bruidegommen moesten hun militaire dienstplicht hebben vervuld vooraleer ze mochten trouwen. Dat werd aangetoond met een certificaat van de Commissaris van de Koning in de provincie en daar staat meestal een signalement op. Juist omdat deze dingen niet op internet staan, maak ik onderzoekers die wel persoonlijk naar de studiezaal komen om te snuffelen, daarop attent. Laatst kwamen er kort na elkaar een dame met rood haar en een heer met een dikke neus naar het archief en die vonden resp. een voorvader uit 1799 met "ros" haar en wenkbrauwen en een voorvader uit 1821 met een dikke neus!

Adres

Postadres:
Postbus 600
8160 AP Epe
bezoekadres:
Sint Martinusplein 16
8161 ED Epe
T. +31(0)578 678 817
gerrit.kouwenhoven@epe.nl

Contact »
Route »

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag   van    10.00 tot 16.00 uur
hattem heerde epe